You are currently viewing Lihastauti ja hengityksen tuki – Kokemustoimijan puheenvuoro

Lihastauti ja hengityksen tuki – Kokemustoimijan puheenvuoro

Etätilaisuus hengityksen tuen eri muodoista kokijan näkökulmasta

Torstaina 23.11. klo 18-19

Monen lihastaudin seurana tulevat erilaiset hengitysvaikeudet. Heikot lihakset ja huonot selän asennot aiheuttavat hankaluuksia keuhkojen liikkeessä, josta taas seuraa hengitysvajausta ja sairastelua.

Lihastauti ja hengityksen tuki -illassa kuulemme yhden lihastautia sairastavan kokemuksia hengityksen tukemisesta mm. hengitysharjoitusten ja asentohoitojen avulla, lääkkeillä, sekä imulaitteen ja hengityslaitteen avulla. Hän on kokeillut hieman kaikenlaista elämänsä aikana ja todennut, että oikea-aikainen ja oikeanlainen tuki helpottaa elämää. Kokemustoimijan puheenvuoron jälkeen hengityksen tuki ei ole pelottava asia! Kannattaa etsiä ne juuri itselle toimivat tuen muodot.

Lihastauti ja hengityksen tuki – Kokemustoimijan puheenvuoro järjestetään etätilaisuutena, Teams-yhteyksien välityksellä.

Illan järjestävät Lihastautiliitto, Hengitystuki ry ja SMA Finland ry.

Ilmoittautumista ei tarvita. Klikkaa itsesi vain osoitteeseen https://bit.ly/lihastautijahengityksentuki

Puheenvuoron jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.