VERTAISTUKI

SMA on harvinainen sairaus, mutta et ole yksin!

SMA Finland kokoaa suomalaisia SMA:ta sairastavia henkilöitä ja heidän perheitään järjestäen vertaistapaamisia ja muita tapahtumia, joissa pääset vaihtamaan ajatuksia muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Tapaamiset ovat rentoja tilaisuuksia, joihin kaikki ovat tervetulleita.

Vertaistuen merkitys on suuri: vain toinen samassa tilanteessa oleva voi ymmärtää täysin. Tutustumalla toisiin SMA-yhteisön jäseniin huomaat, kuinka positiivinen joukko olemme! Vertaisilta saa apua käytännön ongelmiin, vastauksia kiperiinkin kysymyksiin – ja mikä parasta, voit löytää elinikäisiä ystäviä.

Älä jää yksin, vaan tule rohkeasti mukaan. Yhdessä olemme vahvoja.

Lue lisää ja liity yhdistyksen jäseneksi. Voit olla mukana myös auttamassa meitä esimerkiksi vaikuttamistyössä tai muissa tehtävissä oman mielenkiintosi ja jaksamisesi mukaan. Yhdistyksessä toimiminen ei edellytä hallitusjäsenyyttä.

SMA Finland ry:n Facebook-sivu

SMA-ryhmä Facebookissa, liity mukaan ja keskustele vertaisten kanssa


Muita vertaistukitoimintaa järjestäviä toimijoita Suomessa:

Lihastautiliitto tarjoaa tukea lihassairaille ihmisille. Liiton kautta löydät tietoa mm. sopeutumisvalmennuskursseista. Paikallisyhdistykset järjestävät erilaista toimintaa ja tapaamisia.

Harvinaiskeskus  Norio tarjoaa tietoa ja tukea harvinaista sairautta sairastaville, heidän läheisilleen ja heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille sekä kaikille harvinaisista, perinnöllisistä sairauksista kiinnostuneille.

Leijonaemot auttaa ja tukee erityislasten perheitä arjen haasteiden keskellä.


Kansainvälisiä Facebook-sivuja  ja verkkosivustoja:

Kansainvälinen facebook-sivu: SPINRAZA Information for Spinal Muscular Atrophy (SMA)

Treat SMA UK

SMA Europe

SMA My Way: Created together with the community, SMA My Way is a collaboration to support all people impacted by SMA.