SMA-lasten lähipiirin covid-19-rokotusta aikaistettava

SMA Finland on tänään lähettänyt seuraavan viestin THL:n ja STM:n johtaville virkamiehille.

SMA Finlandin kannanotto rokotusjärjestyksestä koskien sairastavien lähipiiriä

Hyvät THL:n ja STM:n edustajat,

THL:n covid-19-rokotusjärjestyksessä on priorisoitu riskiryhmään kuuluvia ja rokottaminen on ensimmäisen annoksen osalta siirtymässä kohtaan ”Muu väestö”. Kaikkia riskiryhmään kuuluvia ei kuitenkaan tässä vaiheessa ole rokotettu, koska lapsille ei ole myyntiluvallista rokotetta. Riskiryhmään kuuluvat SMA-lapset ovat nyt covid-19 taudin suhteen haavoittuvimmassa asemassa.

SMA Finland ry katsoo, että vakavan taudin riskiryhmään kuuluvien SMA:ta sairastavien lasten perheenjäsenet, henkilökohtaiset avustajat ja terapeutit olisi ehdottomasti rokotettava heti ”muun väestön” alkuvaiheessa. Toivomme teiltä ohjausta ja toimenpiteitä, jotta tähän päästään.

SMA Finlandin aiempi rokotusjärjestystä koskeva kannanotto